Włoski Ogródek
Przystawki
Antipasti –marynowane suszone pomidory w oliwie z oliwek, zielone i czarne oliwki,
biała fasola, cebulki marynowane
24 zł
Antipasti Miste – ser pecorino, szynka parmeńska, coppa, marynowane suszone pomidory w oliwie z oliwek, zielone oliwki, czarne oliwki
32 zł
Bruschette con Olive – Wiejskie pieczywo z pieca z oliwkami zielonymi i czarnymi
18 zł
Bruschette Miste – Wiejskie pieczywo z pieca z pomidorami i bazylią, z wątróbką i pietruszką, ze szpinakiem pieczarkami i gorgonzolą, z karczochami
18 zł
Degustazione Pecorini Toscani – Degustacja serów pecorino z musztardami
34 zł
Carpaccio Toscana – Carpaccio wołowe podane z parmezanem i rukolą
42 zł
Sałaty
Insalata Panzanella – sałata z pomidorami, papryką, cebulą, kaparami, anchois
24 zł
Insalata Di Spinaci – liście szpinaku, sałata rzymska, pomidory, jajko, pancetta
24 zł
Insalata con Gamberoni – krewetka na sałacie lodowej, szparagi, płatki parmezanu, dressing czosnkowy
34 zł
Insalata Caprese – mozzarella, pomidory, biała cebula, świeża bazylia
24 zł
Insalata Di Pollo – sałata lodowa z grillowanym kurczakiem, pomidorami, ogórkiem i cebulką
32 zł
Zupy
Minestrone Freddo – Minestrone warzywna z wiejskim chlebem na zimno
12 zł
Pappa al Pomodoro Freddo – Toskańska zupa pomidorowa na zimno
16 zł
Pierwsze Dania Toscanii
Linguine alla Ghiottona – Linguine z sosem pomidorowym i mascarpone
22 zł
Spaghetti Bolognese – Spaghetti z ragout z mięsa wołowego z pomidorami
24 zł
Spaghetti con gamberoni – Spaghetti z krewetkami, oliwą z oliwek, czosnkiem i świeżymi pomidorami
34 zł
Gnocchi ai Quattro Formaggi – Gnocchi z sosem z pecorino, provolone, parmezanu, brie i rozmarynem
22 zł
Gnocchi alla Boscaiola – Gnocchi z borowikami w białym sosie
24 zł
Spaghetti Arrabiata – Spaghetti z cebulą, boczkiem, czosnkiem i papryczkami chili
26 zł
Aglio Olio e Peperoncino – Spaghetti z czosnkiem, oliwą z oliwek i papryczkami chili
20 zł
Penne Alfredo – Penne z rucolą, suszonymi pomidorami, białym winem i śmietanką
26 zł
Spaghettini alla Trapanese – Spaghettini z migdałami, czosnkiem, bazylią, serem pecorino,
serem parmezan, pomidorami i czarnymi oliwkami
serem parmezan, pomidorami i czarnymi oliwkami
26 zł
Desery i Lody
Tiramisù
24 zł
Macedonia Di Frutta con Gelato – świeże owoce w soku z pomarańczy z lodami
22 zł
Crepes Alla Nutella con Panna e Frutta – Naleśniki z Nutellą, owocami i bitą śmietaną
14 zł
Crostata di mele con gelato alla vaniglia – Jabłecznik z lodami waniliowymi
14 zł
Limone Ripieno – Sycylijska cytryna wypełniona sorbetem cytrynowym
24 zł
Cocco Ripieno – Orzech kokosowy pełen lodów kokosowych
24 zł
Ananas Ripieno – Ananas pełen sorbetu ananasowego
24 zł
Panna Cotta con Mousse di Lamponi – Panna Cotta z malinowym musem
18 zł
Bon Appetit!!!
SZEF KUCHNI POLECA – CHEF’S RECOMMENDATIONS
Chłodnik ogórkowy z kozim serem i szyjkami rakowymi
Cucumber’s cold buttermilk soup with goat cheese & crayfish necks
27zł
Zalewajka kurkowa
Traditional Polish soup with chanterelles
24zł
Chłodne Carpaccio wołowe na świeżych liściach rukoli udekorowane płatami z parmezanu i leśnych kurek
Cool beef carpaccio served on rocket salad with a crown of chanterelles & parmesan
56zł
„Mazurska uczta” - sałata z wędzonym pstrągiem i sosem kurkowym
"Mazurian feast" - salad with smoked trout and chanterelle sauce
44zł
Świeże kurki zakręcone oliwą truflową i wiejska śmietaną podane w cebulowy chlebku
Chanterelles with truffle oil and cottage sour cream served in onion bread
32zł
Smażony okoń morski na warzywnym julienne skropiony sosem limonkowo - miętowym
Fried sea bass on vegetable julienne sprinkled with lime & mint sauce
86zł
Polędwica z grilla na kurkowym łożu z tagiatelle szpinakowym uperfumowanym czosnkiem
Grilled Tenderloin on a bed of chanterelle served with spinach tagiatelle scented in garlic
90zł
Kotleciki jagnięce z kostką, marynowane w rozmarynie w towarzystwie pieczonego czosnku podane na sosie szalotkowym
Lamb chops marinated in rosemary accompanied by roasted garlic served on shallot sauce
80zł
Puchar Sorbetów z owocami
Summer sorbets with fruits
18zł
Cucumber’s cold buttermilk soup with goat cheese & crayfish necks
27zł
Zalewajka kurkowa
Traditional Polish soup with chanterelles
24zł
Chłodne Carpaccio wołowe na świeżych liściach rukoli udekorowane płatami z parmezanu i leśnych kurek
Cool beef carpaccio served on rocket salad with a crown of chanterelles & parmesan
56zł
„Mazurska uczta” - sałata z wędzonym pstrągiem i sosem kurkowym
"Mazurian feast" - salad with smoked trout and chanterelle sauce
44zł
Świeże kurki zakręcone oliwą truflową i wiejska śmietaną podane w cebulowy chlebku
Chanterelles with truffle oil and cottage sour cream served in onion bread
32zł
Smażony okoń morski na warzywnym julienne skropiony sosem limonkowo - miętowym
Fried sea bass on vegetable julienne sprinkled with lime & mint sauce
86zł
Polędwica z grilla na kurkowym łożu z tagiatelle szpinakowym uperfumowanym czosnkiem
Grilled Tenderloin on a bed of chanterelle served with spinach tagiatelle scented in garlic
90zł
Kotleciki jagnięce z kostką, marynowane w rozmarynie w towarzystwie pieczonego czosnku podane na sosie szalotkowym
Lamb chops marinated in rosemary accompanied by roasted garlic served on shallot sauce
80zł
Puchar Sorbetów z owocami
Summer sorbets with fruits
18zł
Bon Appetit !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz