poniedziałek, września 12, 2011

Przepisy

Przepisy

Danie rodzinne

Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami
  • Składniki
  • Przygotowanie
  • 10 krewetek w zalewie
  • 10 słonych krakersów
  • plastry sera pleśniowego np. brie
  • sok z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • koperek
  • Ser przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ma mieć wyraźnie pikantno-kwaśny smak. Na krakersie ułożyć warstwę sera, wbić w niego po kilku minutach (krakers lekko zwilgotnieje) wykałaczkę z nabitą krewetką, ozdobić gałązką koperku lub roszponki i pomidorem koktajlowym. Ser brie można zastąpić plasterkiem sera koziego, krewetki owocem, wędzonym łososiem.

     

  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz