Staramy się, by każde zorganizowane u nas przyjęcie miało niepowtarzalny charakter i aby goście czuli się wyjątkowo w ważnych dla nich chwilach, które chcą uczcić w naszej restauracji. Służymy pomocą zarówno przy ustalaniu menu, jak i przy wyborze odpowiednich win do serwowanych potraw i ustalaniu szczególnej oprawy uroczystości, takich jak dobór świeżych kwiatów i innej dekoracji odpowiedniej do uroczystości. Na specjalne życzenie gości rezerwujemy na wyłączność poszczególne sale restauracji lub całą restaurację. Wszelkich informacji udzielają na miejscu menadżerowie restauracji, którzy dostosowują naszą ofertę do Państwa oczekiwań.
Zapraszamy
Zapraszamy
Przyjęcia świąteczne
La Campana to wymarzone miejsce do spotkań przedświątecznych. Atmosfera miejsca, tlące się w zakamarkach świece, prawdziwe choinki udekorowane światełkami i złotymi ozdobami oraz płonący ogień w wielkim piecu dają niespotykane ciepło, które udziela się wszystkim od wejścia. Na tę okoliczność proponujemy Państwu specjalne menu, uwzględniające tradycyjne polskie dania wigilijne i świąteczne, z prawdziwie polskimi dodatkami: grzybami marynowanymi, śliwami w occie, czy też marynowaną dynią. Stoły ozdobione gwiazdkami betlejemskimi, siankiem pod śnieżnobiałym obrusem i opłatkiem z pewnością obudzą u Państwa świąteczny nastrój.
Menu restauracji „ La Campana” na zasiadaną kolację wigilijną
Pasztet z dziczyzny z żurawiną, z orzechami włoskimi i śliwką suszoną
Pierś indyka faszerowany nadzieniem z morelami
Mięsa pieczone: karczek, schab ze śliwkami
Sałatka tradycyjna świąteczna
Bakłażan z pomidorem, mozzarellą i tymiankowo- czosnkową oliwą z oliwek oraz z pesto
Dodatki:
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Pierś indyka faszerowany nadzieniem z morelami
Kaczka faszerowana specjałami naszej kuchni
Mięsa pieczone: karczek, schab ze śliwkami
Tarta brokułowa na ciepło z dipem czosnkowym
Bakłażan z pomidorem, mozzarellą i tymiankowo - czosnkową oliwą z Oliwek oraz z pesto
Śliwy w occie
Grusze marynowane
Sosy do mięs na zimno: żurawinowy i czosnkowy
Karp smażony na oleju rzepakowym w bułeczce z chrzanem
Pierogi z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym podsmażane
Gulasz wołowy z grzybami leśnymi
Tradycyjny krakowski sernik
Keks świąteczny z lukrem
Wszelkie napoje zamawiane dodatkowo doliczane są na osobny rachunek
Przyjęcia weselne
Nasza restauracja to miejsce do przeżywania wielu wspaniałych chwil, a do niech z pewnością należą przyjęcia weselne, które są niezapomnianym przeżyciem dla młodych par. Z najwyższą starannością dbamy o nastrój w ten wyjątkowy wieczór i staramy się spełnić Państwa oczekiwania pod każdym względem. Menu ustalane na tę uroczystość uwzględnia nasze wyjątkowe propozycje jakich nie można znaleźć w codziennej karcie menu. Służymy pomocą przy wyborze odpowiednich dań oraz win z naszej karty, oprawy uroczystości i wyjątkowej dekoracji stołów. Zależy nam by chwile spędzone tutaj były dla Państwa niezapomniane.
La Campana to wymarzone miejsce do spotkań przedświątecznych. Atmosfera miejsca, tlące się w zakamarkach świece, prawdziwe choinki udekorowane światełkami i złotymi ozdobami oraz płonący ogień w wielkim piecu dają niespotykane ciepło, które udziela się wszystkim od wejścia. Na tę okoliczność proponujemy Państwu specjalne menu, uwzględniające tradycyjne polskie dania wigilijne i świąteczne, z prawdziwie polskimi dodatkami: grzybami marynowanymi, śliwami w occie, czy też marynowaną dynią. Stoły ozdobione gwiazdkami betlejemskimi, siankiem pod śnieżnobiałym obrusem i opłatkiem z pewnością obudzą u Państwa świąteczny nastrój.
Menu restauracji „ La Campana” na zasiadaną kolację wigilijną
MENU I
Przystawka:
Śledź postny tradycyjny z cebulką w oliwie marynowany
lub pierożki z kapustką i grzybami
lub pierożki z kapustką i grzybami
Zupa:
Barszczyk czerwony z uszkami z grzybami
Danie główne:
Tradycyjne dzwonki z karpia na oleju rzepakowym smażone, podawane ze świeżo tartym chrzanem
Dodatki:
Ziemniaczki pure z włoskim parmezanem
Kapustka z grochem
Kapustka z grochem
Deser:
Sernik w piecu upichcony pachnący pomarańczami, na ciepło serwowany
MENU II
Przystawki podane na stół wieloporcjowo:
Śledzik w buraczkach, z cebulką i kwaśną śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym podsmażane
Boczniaki w bułeczce , smażone na oleju rzepakowym
Pierogi z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym podsmażane
Boczniaki w bułeczce , smażone na oleju rzepakowym
Zupa:
Zupa z prawdziwków w swojskim chlebie zapiekanym w piecu podana
Danie główne:
Dzwonki z karpia duszony w białym winie z szalotkami, migdałami oraz rodzynkami
Dodatki:
Ziemniaczki pure z włoskim parmezanem
Kapustka z grochem
Kapustka z grochem
Desery podane wieloporcjowo:
Makowce pełne bakalii
Tradycyjny krakowski sernik
Keks polski z bakaliami i lśniąca polewą lukrową
Tradycyjny krakowski sernik
Keks polski z bakaliami i lśniąca polewą lukrową
MENU III
Przystawki podane na stół wieloporcjowo:
Roladki z łososia faszerowane serem bryndza, z musem z czarnej porzeczki
Śledzik w buraczkach, z cebulką i kwaśną śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym podsmażane
Śledzik w buraczkach, z cebulką i kwaśną śmietaną
Pierogi z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym podsmażane
Zupa:
Zupa z prawdziwków w swojskim chlebie zapiekanym w piecu podana
Danie główne:
Łosoś smażony na maśle i oliwie z oliwek z sosem kaparowym
Dodatki:
Ziemniaczki pure z włoskim parmezanem
Kapustka z grochem
Wigilijny kompot z suszonych owoców
Kapustka z grochem
Wigilijny kompot z suszonych owoców
Desery podane wieloporcjowo:
Makowce pełne bakalii
Tradycyjny krakowski sernik
Keks polski z bakaliami i lśniąca polewą lukrową
Tradycyjny krakowski sernik
Keks polski z bakaliami i lśniąca polewą lukrową
Przystawki na zimno serwowane do stołów lub formie szwedzkiego stołu
Szczupak i sandacz faszerowanyPasztet z dziczyzny z żurawiną, z orzechami włoskimi i śliwką suszoną
Pierś indyka faszerowany nadzieniem z morelami
Mięsa pieczone: karczek, schab ze śliwkami
Sałatka tradycyjna świąteczna
Bakłażan z pomidorem, mozzarellą i tymiankowo- czosnkową oliwą z oliwek oraz z pesto
Dodatki:
Grzybki marynowane
Śliwy w occie
Grusze marynowane
Sosy do mięs na zimno: żurawinowy i czosnkowym
Pieczywo z masłem czosnkowym i oliwa z oliwek
Śliwy w occie
Grusze marynowane
Sosy do mięs na zimno: żurawinowy i czosnkowym
Pieczywo z masłem czosnkowym i oliwa z oliwek
Przystawki na zimno serwowane do stołów lub formie szwedzkiego stołu
Szczupak i sandacz faszerowanyPasztet z dziczyzny z żurawiną
Pierś indyka faszerowany nadzieniem z morelami
Kaczka faszerowana specjałami naszej kuchni
Mięsa pieczone: karczek, schab ze śliwkami
Tarta brokułowa na ciepło z dipem czosnkowym
Bakłażan z pomidorem, mozzarellą i tymiankowo - czosnkową oliwą z Oliwek oraz z pesto
Na słodko:
Tiramisu
Sałatka ze świeżych owoców
Sałatka ze świeżych owoców
Dodatki:
Śliwy w occie
Grusze marynowane
Sosy do mięs na zimno: żurawinowy i czosnkowym
Pieczywo z masłem czosnkowym i oliwa z oliwek
Grusze marynowane
Sosy do mięs na zimno: żurawinowy i czosnkowym
Pieczywo z masłem czosnkowym i oliwa z oliwek
Propozycja menu wigilijnego – „ Szwedzki stół ”
Przystawki na zimno :
Śledzie w oleju i w buraczkach ze śmietaną
Szczupak i sandacz faszerowany
Pasztet z soczewicy z grzybami w galarecie
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Kulebiaki
Indyk faszerowany nadzieniem z morelami
Kaczka faszerowana specjałami naszej kuchni
Roladki z łososia z serem bryndza, algami i musem z czarnej porzeczki
Mięsa pieczone: karczek, schab ze śliwkami, rostbeef po angielsku
Sałatka tradycyjna świąteczna
Bakłażan z pomidorem, mozzarellą i tymiankowo- czosnkową oliwą z Oliwek oraz z pesto
Deski serów polsko - włoskich
Szczupak i sandacz faszerowany
Pasztet z soczewicy z grzybami w galarecie
Pasztet z dziczyzny z żurawiną
Kulebiaki
Indyk faszerowany nadzieniem z morelami
Kaczka faszerowana specjałami naszej kuchni
Roladki z łososia z serem bryndza, algami i musem z czarnej porzeczki
Mięsa pieczone: karczek, schab ze śliwkami, rostbeef po angielsku
Sałatka tradycyjna świąteczna
Bakłażan z pomidorem, mozzarellą i tymiankowo- czosnkową oliwą z Oliwek oraz z pesto
Deski serów polsko - włoskich
Dodatki :
Grzybki marynowaneŚliwy w occie
Grusze marynowane
Sosy do mięs na zimno: żurawinowy i czosnkowy
Dania na ciepło :
Zupa z suszonych grzybów leśnych z łazankamiKarp smażony na oleju rzepakowym w bułeczce z chrzanem
Pierogi z kapustą i grzybami na oleju rzepakowym podsmażane
Gulasz wołowy z grzybami leśnymi
Dodatki :
Pieczywo białe i razowe
Kapusta biała na ciepło z grochem i grzybami
Kompot z suszonych owoców
Kapusta biała na ciepło z grochem i grzybami
Kompot z suszonych owoców
Desery:
Makowce pełne bakaliiTradycyjny krakowski sernik
Keks świąteczny z lukrem
Wszelkie napoje zamawiane dodatkowo doliczane są na osobny rachunek
Nasza restauracja to miejsce do przeżywania wielu wspaniałych chwil, a do niech z pewnością należą przyjęcia weselne, które są niezapomnianym przeżyciem dla młodych par. Z najwyższą starannością dbamy o nastrój w ten wyjątkowy wieczór i staramy się spełnić Państwa oczekiwania pod każdym względem. Menu ustalane na tę uroczystość uwzględnia nasze wyjątkowe propozycje jakich nie można znaleźć w codziennej karcie menu. Służymy pomocą przy wyborze odpowiednich dań oraz win z naszej karty, oprawy uroczystości i wyjątkowej dekoracji stołów. Zależy nam by chwile spędzone tutaj były dla Państwa niezapomniane.
Oferta dla grup
W naszej restauracji każdy gość jest wyjątkowy. Dla naszych gości stworzyliśmy więc specjalną ofertę menu uwzględniającą propozycje kuchni tradycyjnej, staropolskiej, które są dla nich często kulinarnym odkryciem. Mając na uwadze zorganizowany czas naszych gości, z wyprzedzeniem przyjmujemy rezerwacje na obiady i kolacje . Z naszej specjalnej propozycji menu zawierającej polskie przysmaki, również sezonowo wprowadzane do naszej karty. Wcześniej ustalone menu i rezerwacja zapewni gościom szybką i sprawną obsługę oraz sprawi, że goście mogą bez opóźnień kontynuować zwiedzanie Krakowa po gościnie w naszej restauracji.
W naszej restauracji każdy gość jest wyjątkowy. Dla naszych gości stworzyliśmy więc specjalną ofertę menu uwzględniającą propozycje kuchni tradycyjnej, staropolskiej, które są dla nich często kulinarnym odkryciem. Mając na uwadze zorganizowany czas naszych gości, z wyprzedzeniem przyjmujemy rezerwacje na obiady i kolacje . Z naszej specjalnej propozycji menu zawierającej polskie przysmaki, również sezonowo wprowadzane do naszej karty. Wcześniej ustalone menu i rezerwacja zapewni gościom szybką i sprawną obsługę oraz sprawi, że goście mogą bez opóźnień kontynuować zwiedzanie Krakowa po gościnie w naszej restauracji.
OFERTA NA SEZON 2011
Zestawy na lunch dla grup zorganizowanych
Żurek z jajkiem
Zrazy w sosie myśliwskim
lub
Rumsztyk wołowy z cebulką
Ryż
lub
Kasza jęczmienna
Surówka z białej kapusty
Makowce pełne bakalii
Pieczywo
Woda mineralna
Cena 45,00 zł
****
Krem pomidorowy z kluseczkami ze szpinakiem
Pieczona pierś kurczęcia w sosie kurkowym
Ziemniaczki zasmażane z ziołami
Sałata z rzodkiewką, ogórkiem i pomidorem z sosem vinaigrette
Szarlotka
Pieczywo
Woda mineralna
Cena 50,00 zł
****
Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
Schab pieczony ze śliwkami z sosem własnym
Ziemniaczki gotowane z masłem i koperkiem
Surówka z marchewki i jabłka
Sernik krakowski
Pieczywo
Woda mineralna
Cena 60,00 zł
****
Mix grzanek z prawdziwkami, pomidorami , z serem ricottą
Krem pomidorowy z kluseczkami ze szpinakiem
Filet z sandacza na warzywnym ratatouille w sosie ze świeżych pomarańczy i szafranu
Insalta Mista –sałaty mieszane z oliwkami ,pomidorkami ,marchewką i kukurydzą
Ryż
Tort serowy z ricotty z owocami leśnymi
Mix grzanek z prawdziwkami, pomidorami , z serem ricottą
Krem pomidorowy z kluseczkami ze szpinakiem
Filet z sandacza na warzywnym ratatouille w sosie ze świeżych pomarańczy i szafranu
Insalta Mista –sałaty mieszane z oliwkami ,pomidorkami ,marchewką i kukurydzą
Ryż
Tort serowy z ricotty z owocami leśnymi
Pieczywo
Woda mineralna
Cena : 75,00 zł
****
Caprese-Pomidory z mozzarellą ,świeżą bazylią i pesto
Krem ze szparag z grzankami
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Ziemniaczki gotowane z koperkiem
Mizeria
Torcik czekoladowy z wiśniami Amarone i likierem Kahlua
Pieczywo
Woda mineralna
Cena : 85,00 zł
****
Gruszka zapiekana z gorgonzolą i migdałami
Minestrone z ciecierzycą i warzywami
Polędwica wołowa w sosie z czterech włoskich serów z dodatkiem kluseczek szpinakowych
Ziemniaczki pieczone z rozmarynem
Insalata Mista –sałaty mieszane z oliwkami , pomidorkami , marchewką i kukurydzą
Panna Cotta z musem z malin
Pieczywo
Woda mineralna
Cena : 95,00 zł
****
Krewetki smażone na maśle i oliwie z oliwek z czosnkiem
Zupa grzybowa w czarce
Kotleciki jagnięce w sosie szałwiowym i pinolowym na zielonej tiagiateli
Tarta z mascarpone z aromatyczną grappą z dodatkiem świeżych owoców
Pieczywo
Woda mineralna
Cena : 110,00 zł
**************************************************************
Propozycja bufet
Zimna płyta
Ryba w galarecie
Mięsa pieczone: karczek, schab faszerowany, rostbef po angielsku
Deska serów włosko -polskich
Wędliny szlachetne
Ogórki kiszone, papryka konserwowa, cebulka, czosnek, grzybki
Chleb wiejski, smalec swojski ze skwarkami i cebulką
Sosy zimne do mięs: z soczystych żurawin i malin, czosnkowy
Sałatka Jarzynowa
Sałatka Grecka
Owoce sezonowe
Dania gorące – do wyboru
Biały Strogonow ze schabu
Bogracz
Filet z kurczaka na szpinaku z rozetkami ziemniaczanymi
Zimna płyta - 70,00 zł za osobę
Zimna płyta + danie gorące - 90,00 zł za osobę
Zimna płyta + dwa dania gorące - 110,00 zł za osobę
*************************************************************
Zimna płyta + dwa dania gorące - 110,00 zł za osobę
*************************************************************
Oferta pakietowa Lunch & Kolacja I
Zupa:
Krem pomidorowy z makaronem
Rosół z makaronem
Żurek z jajkiem
Danie główne:
Filet z kurczaka w sosie
Schab pieczony
Mintaj w sosie koperkowym
Ziemniaki pieczone
Sałatka
Deser:
Szarlotka
Sernik
Lody waniliowe w wafelku
Woda mineralna
Pieczywo
****************************************************************
Kolacja w formie biesiadnej
Bigos najprzedniejszego gatunku z dodatkiem specjałów z naszej spiżarni
Deska gospodarza mięsiwa różnego rodzaju z sosem malinowym, miodowo-piwnym i śmietanowo- czosnkowym
Mix pierogów :ruskie , szpinak
Ziemniaczki gotowane
Sałata lodowa z sosem winegret
Lody czekoladowe z bitą śmietaną i sosem karmelowym
Pieczywo
Woda Mineralna
Kawa, herbata
Cena Zestawu :110 PLN
**************************************************
Oferta pakietowa Lunch & Kolacja II
Zupa:
Krem pomidorowy z makaronem
Rosół z makaronem
Żurek z jajkiem
Danie główne:
Filet z kurczaka w sosie
Schab pieczony
Mintaj w sosie koperkowym
Ziemniaki pieczone
Sałatka
Deser:
Szarlotka
Sernik
Lody waniliowe w wafelku
Woda mineralna
Pieczywo
*****************************************************
Kolacja w formie biesiadnej
Rumiane żeberka w miodzie spadziowym marynowane z sosem śliwkowym
Gołąbki w sosie pomidorowym
Mix pierogów : mięso, kapusta i grzyby
Ziemniaczki gotowane
Kapustka zasmażana
Lekka krucha tarta owocowa ze śmietanką na puch ubitą
Pieczywo
Woda Mineralna
Kawa, herbata
Cena Zestawu : 120 PLN
Przy wyborze: 2 Lunche i 2 Kolacje Lampka Wina do kolacji – Gratis
*****************************************************
Oferta pakietowa Lunch & Kolacja III
Zupa:
Krem pomidorowy z makaronem
Rosół z makaronem
Żurek z jajkiem
Danie główne:
Filet z kurczaka w sosie
Schab pieczony
Mintaj w sosie koperkowym
Ziemniaki pieczone
Sałatka
Deser:
Szarlotka
Sernik
Lody waniliowe w wafelku
Pieczywo
Kolacja
Ser owczy grillowany pod owocami brusznicy
Żur polski z jajkiem przepiórczym w chlebie zapiekanym w piecu podawane
Kotleciki wieprzowe grillowane z konfiturą z czerwonej cebulką
Ziemniaki zasmażane, z ziołami podane
Mizeria
Szarlotka na ciepło z gałką lodów podana
Pieczywo
Woda Mineralna
Kawa, herbata
Cena Zestawu : 120 PLN
W przypadku zrealizowania całego Pakietu 3 Lunche i 3 Kolacje - rabat 10 %
Osoby kontaktowe :SAN PELLEGRINO-AQUA PANNA
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz