SZEF KUCHNI POLECA MICHAŁ KOWALSKI
Filety wędzonego łososia przekładane mięsem kraba z guacamole
150 g
28,-
Zupa muszlowo-krewetkowa z ulicy Wrzosowej 9b
250 g
30,-
Eskalopki cielęce na szpinaku
z ziemniakami z wody
150 g / 150 g / 200 g
39,-
Dorada pieczona w soli morskiej
serwowana z ziemniakami
400 g / 200 g
44,-
Maliny z musem waniliowo-bazyliowym
150 g
16,-
PRZYSTAWKI ZIMNE
Bresaola z rukolą, kaparami, płatkami parmezanu
oraz z dodatkiem sosu ziołowego
80 g / 20 g
35,-
Tatar z łososia
łosoś wędzony, cebula, oliwa, balsamico, guacamole
100 g
21,-
Piperade warzywne w duecie z kolorowymi omletami
papryka, cebula, cukinia
250 g
24,-
Motyl z wędzonego łososia z musem chrzanowym
250 g
28,-
SAŁATKI
Sałatka z awokado, figami, mozarellą i orzeszkami pinii
30,-
Sałatka z filetowanych pomarańczy, grapefruitów, orzeszków pinii
30,-
Ciepło - zimna sałatka z grillowaną polędwicą wołową, selerem naciowym
i oliwą truflową
38,-
Sałatka z liści szpinaku, z bekonem, ziemniakami country i serem pecorino
28,-
Sałatka z filetów kurczaka, ogórka, rzodkiewki, złotej cebulki
i ziarna sezamu
28,-
Pieczywo do sałatek
3,-
PRZYSTAWKI GORĄCE
Gęsia wątróbka zapiekana w cieście francuskim z jabłkiem
i sosem żurawinowym
180 g
28,-
Warzywa grillowane
bakłażan, cukinia, papryka, marchew, czosnek, cebula, mozarella, oliwki, tosty, kapary
300 g
24,-
Foundue serowe z grzankami podawane w chlebie
200 g
16,-
Pieczone pomidory z bryndzą i ziołami
300 g
24,-
ZUPY
Fantazja szparagowo - brokułowa
300 ml
16,-
Krem z cukinii z białą czekoladą
350 ml
14,-
Krem pomidorowy z pest żurawinowo-orzechowym z ziołami
300 ml
14,-
MAKARONY – PASTY
Pappardelle z gorgonzolą
wstążka makaronowa, suszone pomidory, orzeszki pinii, liście młodego szpinaku
350 g
30,-
Tagiatelle z krewetkami
makaron, krewetki, czosnek, parmezan, chili
300 g
35,-
Makaron Stracci z mięsem i warzywami
makaron, polędwiczki wieprzowe, cukinia, marchew, czosnek, bakłażan
350 g
30,-
DANIA GŁÓWNE
Kotleciki jagnięce serwowane z ziemniakami z wody
oraz spagetti warzywnym
150 g / 200 g / 120 g
49,-
Stek T-Bone z pieczarkami z rusztu podany z sosem z zielonego
pieprzu i zapiekanymi ziamniakami
340 g / 150 g / 200 g
78,-
Grillowany stek z polędwicy wołowej w sosie truflowym
z dodatkiem smażonych ziemniaków
180g / 50 g / 200 g
78,-
Polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku
z kluseczkami gnocchi w sosie kurkowym
150 g / 180 g / 80 g / 120 g
36,-
Duszona kaczka z pieczonym jabłkiem i pomarańcza
400 g / 300 g
39,-
Grillowany filet z kurczaka z gruszką i oscypkiem
z pieczonymi ziemniakami
500 g / 150 / 300
31,-
Polędwiczki zapiekane w jabłku z szałwią, prażonymi migdałami,
z nutą calvadosu
300 g
32,-
Comber z sarny w sosie wiśniowym z zielonym pieprzem
i plackami ziemniaczanymi
150 g / 200 g / 100 g
64,-
Cielęcina w sosie kaparowym z młodymi ziemniakami
i warzywami z wody
150 g / 200 g /150 g
44,-
Sakiewki ze schabu nadziewane warzywami z ziemniakami z rusztu
150 g / 200 g
30,-
POTRAWY KUCHNI ŚLĄSKIEJ
Śledize na dwa sposoby
200 g
14,-
Rosół z kołdunami
czysty bulion, kołduny z mięsem
250 ml / 170 / 80
12,-
Staropolski żur z pieprznikiem jadalnym i białą kiełbasą
250 ml
12,-
Rolada wołowa z kluskami śląskimi i czerwoną kapusta
150 g / 200 g / 120 g
36,-
Kotlet schabowy z złocistej panierce serwowany z frytkami
i kapustą zasmażaną
180 g / 150 g / 120 g
28,-
POTRAWY Z RYB I OWOCÓW MORZA
Pstrąg z rusztu, z ziemniakami na spragetti warzywnym
240 g / 200 g / 150 g
32,-
Stek z tuńczyka z grillowanym bakłażanem i pomidorami cherry
150 g / 200 g /100 g
45,-
Grillowany filet z łososia zapiekany z mozarellą i suszonymi pomidorami
podany z grillowaną cukinią i pomidorami
180 g / 150 g
42,-
Krewetki jumbo z marynowanym imbirem i limonką
krewetki (8 szt.), oliwa z oliwek, czosnek, chili
150 g
40,-
Filet z halibuta na pure z kalafiora
150 g / 170 g / 80 g
42,-
DESERY
Deser lodowy z prażonymi migdałami, bitą śmiwtaną i adwokatem
120 g
12,-
Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi
150 g
12,-
Gruszka z nadzieniem daktylowo-figowym z pomadą karmelowo - miodową
250 g
14.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz