czwartek, września 08, 2011

Przystawki zimne

RESTAURACJA WARSZAWA RESTAURACJA WARSZAWA

Przystawki zimne

Śledź w oliwie z czerwoną cebulką i majerankiem, serwowana z kieliszkiem wódki Wyborowa  23,-
Łosoś Gravlax podany na blinach 26,-
Ostrygi na lodzie  10,-/ szt
Ostrygi z dressingiem winnym z czerwoną cebulką  10,-/ szt
,,Exquistie" tradycyjny tatar z polędwicy wołowej 37,-

Sałaty

Sałata rzymska z klasycznym sosem cesarskim, grzankami i parmezanem 26,-
      z kurczakiem 31,-
      z krewetkami 39,-
Plastry wędzonej kaczki z karmelizowaną cykorią i sosem ze świeżego granatu 35,-
Zapiekany kozi ser podawany na sałatach z karczochem i sosem z octu cydrowego 29,-
Mix świeżych sałat z dressingiem jerez 22,-

Przystawki ciepłe

Ośmiornica zapiekana z czerwoną papryką i oliwą 47,-
Krewetki Porto Praga 45,-
Pierożki z kozim serem w sosie truflowym 32,-
Ślimaki z patelni z boczniakami w maśle pietruszkowym 35,-
Smażona gęsia Foie Gras 73,-
Grillowane warzywa z pesto i parmezanem 29,-

Zupy


Bouillabaisse – tradycyjna francuska zupa z owoców morza 35,-
Rosół z wołowiną i warzywami julienne 19,-
Krem kalafiorowy z pędami rukwi wodnej 17,-
Zupa dnia 19,-

Dania główne / Ryby


Smażony dorsz z grillowanymi fenkułami, pomidorami, oliwkami i sosem Jerez 53,-
Sandacz pieczony ze szpinakiem i szczypiorkowym veloutè 54,-
Duo z kalmarów i  krewetek w aksamitnym sosie imbirowo – sojowym 53,-
Sea bass pieczony w soli morskiej (cena dnia)
Homar z klarowanym masłem czosnkowym i pietruszką (cena dnia)

Dania Główne

Perliczka ze smardzami i duszoną młodą kapustą 57,-
Pieczona kaczka z nektarynkami i sosem majerankowym 59,-
Polędwica wołowa z pieczonymi szalotkami i skorzonerą 73,-
Gotowana cielęcina podana z consomme i warzywami 47,-
Pieczone kotleciki jagnięce z sosem rozmarynowym 75,-
Pieczona pierś kurczaka rasy Sussex z baby warzywami i sosem estragonowym 51,-
Tagliatelle z kurkami w sosie kremowym 41,-
Linguine aglio & olio z pomidorami cherry i parmezanem 37,-
z owocami morza 49,-

Dodatki
Ziemniaki confit /Frytki 7,-
Ziemniaki puree z krabami i szczypiorkiem 12,-
Sezonowe warzywa na parze z masłem migdałowym 12,-
Świeży szpinak z oliwą i czosnkiem 12,-
Mix zielonych sałat 12,-

Desery

Beza z owocami lychee i sosem ze świeżej marakui 35,-
Malinowe parfait 24,-
Czekoladowe Mille Feuille z truskawkami 24,-
Sorbet cytrynowy na szampanie z miętą 27,-
Creppes suzette w sosie Grand Marnier 19,-
Selekcja wybornych serów polskich, włoskich i francuskich z owocami, orzechami i chutneyem z cebuli 45,-


Wszystkie ceny zawierają podatek VAT; 10% serwis jest doliczany do końcowego rachunku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz