niedziela, września 11, 2011

Przepisy

Danie rodzinne

Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami
  • Składniki
  • Przygotowanie
  • 200 g makaronu fusilli
  • 2 pomidory
  • 5-6 szparagów
  • 100 g sera ricotta
  • cebula
  • 6 listków bazylii
  • oliwa extra virgin
  • sól
  • pieprz
Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż pomidory będą miękkie. Dodać sól i pieprz. W międzyczasie oczyścić szparagi i odciąć twarde części, następnie blanszować przez 5 minut i dodać do sosu pomidorowego. Ugotować makaron i dodać do pozostałych składników. Przed podaniem dodać ser ricotta i pozostałe listki bazylii.

Pozostałe przepisy

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem
  • Carpaccio wołowe
  • Grecka sałatka z ziołowym serem tenero
  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami
  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami
  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami
  • Dorsz ze szparagami
  • Bliny z kawiorem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz