Przepisy
Danie rodzinne
Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami
- Składniki
- Przygotowanie
- 200 g makaronu fusilli
- 2 pomidory
- 5-6 szparagów
- 100 g sera ricotta
- cebula
- 6 listków bazylii
- oliwa extra virgin
- sól
- pieprz
Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż pomidory będą miękkie. Dodać sól i pieprz. W międzyczasie oczyścić szparagi i odciąć twarde części, następnie blanszować przez 5 minut i dodać do sosu pomidorowego. Ugotować makaron i dodać do pozostałych składników. Przed podaniem dodać ser ricotta i pozostałe listki bazylii.
Pozostałe przepisy
- Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem
- Carpaccio wołowe
- Grecka sałatka z ziołowym serem tenero
- Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami
- Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami
- Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami
- Dorsz ze szparagami
- Bliny z kawiorem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz