niedziela, września 11, 2011

Przepisy

Wykwintna przystawka

Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem
  • Składniki
  • Przygotowanie
  • 1 opakowanie serka smakowego
  • 6 łyżek śmietany 12%
  • 32 sztuk gotowanych krewetek lub 1 opakowanie wędzonego łososia
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • sól morska
  • szczypta granulowanego czosnku
  • świeża melisa
Serek rozetrzeć ze śmietaną, rozłożyć na 4 talerzach. Krewetki (lub łososia) dokładnie opłukać. Awokado obrać ze skórki, przekroić, wyjąć pestki, pokroić w plastry i rozłożyć dekoracyjnie razem z krewetkami (lub łososiem) na talerzach. Posypać solą, czosnkiem, pokropić sokiem z limonki i przybrać melisą.

Pozostałe przepisy

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem
  • Carpaccio wołowe
  • Grecka sałatka z ziołowym serem tenero
  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkai
  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami
  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami
  • Dorsz ze szparagami
  • Bliny z kawiorem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz