Przepisy
Wykwintna przystawka
Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem
- Składniki
- Przygotowanie
- 1 opakowanie serka smakowego
- 6 łyżek śmietany 12%
- 32 sztuk gotowanych krewetek lub 1 opakowanie wędzonego łososia
- 2 dojrzałe awokado
- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z limonki
- sól morska
- szczypta granulowanego czosnku
- świeża melisa
Serek rozetrzeć ze śmietaną, rozłożyć na 4 talerzach. Krewetki (lub łososia) dokładnie opłukać. Awokado obrać ze skórki, przekroić, wyjąć pestki, pokroić w plastry i rozłożyć dekoracyjnie razem z krewetkami (lub łososiem) na talerzach. Posypać solą, czosnkiem, pokropić sokiem z limonki i przybrać melisą.
Pozostałe przepisy
- Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem
- Carpaccio wołowe
- Grecka sałatka z ziołowym serem tenero
- Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkai
- Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami
- Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami
- Dorsz ze szparagami
- Bliny z kawiorem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz