czwartek, września 15, 2011

San Pellegrino-aqua panna

Mezze for two with pita bread   58                 
Hommous, babaganouch - sałatka z bakłażana, tzatziki, tabbouleh, szpinakowe fatayer podane z chlebem pita.

Antipasti di Verdure i Legumi  48
 Wybór opiekanych papryk, grillowana cukinia, bakłażan, zielone szparagi,  parmezan, pieczone pomidory, sałata rucola, ser mozzarella, cebula w  occie balsamicznym, oliwki i grillowana bruschetta.

 Antipasti di Carne 58
 Wybór włoskich wędlin i serów: Bresaola, Coppa de Parma, salami Genoa,  salami Felino, Grana Padano, Pecorino Romano, mozzarella, rukola, oliwki  i czosnkowa bruschetta.

 Caprese Bufala 48
 Kompozycja 3 gatunków pomidorów podawanych z serem mozzarella di  buffala, rukolą, świeżą bazylią, grissini i oliwą z oliwek extra virgin. 

 Boathouse Carpaccio 48
 Cienkie plastry polędwicy wołowej z dressingiem truflowym, rukolą, parmezanem, kaparami i grzybami

 Octopus Carpaccio 45
 Plastry ośmiornicy z cytrynowo czosnkową oliwa z oliwek, pipiraną z  papryki i cebuli, rukwią wodną, czerwoną cebula, kaparami, pietruszką i  kremem ajo blanco.

 Salmon Carpaccio 38
 Świeży łosoś norweski  z cytrynowym pesto, pomidorami cherry, czarnymi  oliwkami, świeżymi aromatycznymi ziołami i śmietankowym serem
MEZZE TAPAS:

Bruchetta 18
 Pieczony chleb natarty czosnkiem,  skropiony oliwą z oliwek, posmarowany  tapenade, podawany z plastrami  bresaoli, rzodkiewką i świeżo startym  chrzanem
 Lub
 Pieczony chleb wiejski przetarty czosnkiem skropiony oliwą z oliwek,  przesmażoną sałatą radiccio, rukolą i serem gorgonzola

Empanadas 18
 Ciasto francuskie nadziewane serem, mięsem i tuńczykiem                                       

 Patatas brava 15
 Młode ziemniaki z pomidorowym dipem pisto                                                        

 Tian 18
 Opiekane warzywa sezonowe (cukinia i bakłażan)
  ZUPY:
 Andalousian Gaspacho 32
 Serwowana na zimno andaluzyjska zupa z pomidorów, ogórków, papryki,  cebuli i czosnku z oliwą z bazyli

 Boathouse Classic Bisque 34
 Nasza sławna zupa  krewetkowo-homarowa, podawana z krewetkami i chrupiącym francuskim ciastkiem

SAŁATKI:

 Extra Virgin 22
 Sałatka z rukolą, pomidorkami cherry, ogórkowym coulis, serem Pecorino Romano, oliwkami, grottini i oliwą z oliwek

 Lebanese Fatouch 28
 Chrupiąca sałata rzymska, rukola, świeże zioła, pomidorki cherry,  rzodkiewka i sumak podawane z chrupiącą pitą i cytrynowo - czosnkową  oliwą z oliwek

 Greek Horiatiki 38
 Kompozycja pomidorów, ogórków, papryki, cebuli, czarnych oliwek i sera feta z oregano, grecką oliwą i chrupiącą focaccią

 Beet Roots and Bresaola 45
 Młode buraczki z rukolą, cienkimi plastrami bresaoli, chrzanem, kremem  balsamicznym, parmezanem i oliwą z oliwek

 Cote D’azur Meli Melo 48
 Sałatka ze świeżą fasolką, młodymi ziemniakami, tuńczykiem escabeche,  czarnymi oliwkami, pomidorami heirloomy, pomidorkami cherry, rzodkiewką,  młodą cebulą, sosem vinaigrette z czerwonym winem i oliwą z oliwek

 Goat Cheese Salad 48
 Pieczony ser kozi z oregano podany z mix wiosennych sałat, radicchio,  pieczonymi pomidorami, orzeszkami pini, cytrynowo-czosnkową oliwą z  oliwek i chrupiącym chlebem pita

 Caesar’s Salad 35
 Chrupiąca sałata rzymska z dressingiem cesarskim, dużymi grzankami,  plastrami pancetty, pieczonymi pomidorami, kaparami, płatkami parmezanu i  aromatycznymi ziołami

 Chicken Caesar 48Petto di Pollo con Gorgonzola 45
 Obsmażana pierś z kurczaka podawana z kremowym szpinakiem, serem gorgonzola i hiszpańskimi ziemniakami

 Costolettes di Agnello 88
 Grillowana jagnięcina marynowana w ziołach prowansalskich, podawana z tian i pieczonymi młodymi ziemniakami z grilla

 Filetto di Manzo 78
 Grillowana polędwica wołowa marynowana w sumaku, z balsamicznym  vinegarem z panchettą, serwowana z zielonymi szparagami, młodymi  buraczkami, pomidorami cherry i pieczoną młodą cebulą


 Sałata cesarska z szaszłykiem z grillowanego kurczaka, rzodkiewką i  balsamico.

 escado ala Parrilla 58
 Grillowany łosoś i ryba maślana marynowane w tymianku z bazylią, sokiem z  cytryny i oliwą z oliwek, serwowane z sałatką cote d’azur

Casuela    52
Krewetki duszone z cebulą, czosnkiem, chili w sosie pomidorowym i białym winie

ruguayan Ribeye Steak 72
Grillowana wołowina urugwajska, grubo krojona. Serwowana z sałatką i ziemniakami z truflami

Veal Sausage and Lamb Chops  62
Pikantne,  grillowane kiełbaski i kotleciki z nowozelandzkiej jagnięciny. Serwowane z musztardą Dijon i pastą harissa z chilli i czosnkiem oraz pieczonymi  młodymi ziemniakami.

Mix Grill Churrasco  98
Kompozycja grillowanych mięs marynowanych w Chimichurri: jagnięcina, befsztyk z polędwicy wołowej, karkówka wieprzowa, szaszłyki z warzywami.

Shish Kebab  68
Szaszłyki z marynowana polędwicy wołowej z rożna, przekładanej cebulą i papryką. Serwowane z sałatką fatouch.

Shish Toulk  48
Kebab z kurczaka z sosem czosnkowym, sumakiem i kminkiem, fatouch salad.

King Gambas  119
Grillowane duże krewetki z masłem aromatyzowanym ziołami, podawane z ryżem jaśminowym i tian

Grilled Octopus 78
Ośmiornice grillowane z czarnym pieprzem, tymiankiem, odrobiną oliwy z oliwek i cytryną. Podawane z ryżem jaśminowym i tian

Grilled Dorada  79 pln/400-600 g
Grillowana dorada, marynowana z koperkiem, cytryną i oliwą z oliwek. Podawane z tian i pieczonymi młodymi ziemniakami

Lobster  130
Kanadyjski Homar, importowany z Maine, grillowany i aromatyzowany tymiankiem. Serwowany z ryżem jaśminowym, mango, chili, salsa mandarynkowa. reme Brulee   28
Waniliowy krem Brulee, lody Brulee z kurkami i sosem szafranowym, z malinami.

Panna Cotta  18
Panna cotta z sosem truskawkowym

Boathouse Tiramisu 28
Lody espresso, biszkopty z sosem kawowym i likierem Kahlua, tiramisu, sos kawowy, karmelizowane orzechy włoskie.

Pineapple Carpaccio 22
Carpaccio ananasowe z sosem borówkowym i owocami

Chocolate Fondant 32
Ciastko czekoladowe - fondant z sorbetem z marakui.

White Chocolate Mousse  32
Mus z białej czekolady z malinami.

Watermelon Martini  22
Arbuz w martini ze świeżą mietą.

Pear Tart  26
Tarta gruszkowa z kremem mascarpone z lodami orzechowo-klonowymi

Pavlova Glacee  32
Lody Raspberry [amp] strawberry i Pasion fruit [amp] mango, beza z kremem waniliowym, kawałki owoców leśnych lub truskawek w polewie truskawkowej z kawałkami czekolady

Fruit Tea Soup 26
Orzeźwiająca zupa z leśnych i egzotycznych owoców (malina, borówka, jagoda, kiwi, mango)

Mini Strawberry  18
Lody truskawkowe z polewą truskawkową i świeżymi truskawkami.

Mini Light and Fresh  18
Sorbet cytryna i limonka, mieszanka owoców leśnych.

Mini Passione Italiana  18
Lody Tiramisu, ciastko biszkoptowe i sos kawowy

Individual Scoop of Movenpick Ice Cream    10
Strawberry, Vanilla dream, Swiss chocolate, Maple Walnut, Stracciatella, Pistachio, Espresso croquant, Tiramisu, Creme brűlée, Raspberry and strawberry, Passion fruit and mango, Lemon and lime.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz