poniedziałek, sierpnia 29, 2011

Wędzony węgorz z sosem z awokado

Boże Narodzenie to bardzo tradycyjny okres. Co roku serwowane są podobne potrawy, desery… W tym roku chciałbym jednak zaproponować Państwu drobną zmianę. Zaskoczcie rodzinę i przyjaciół świątecznymi daniami w stylu fusion. Moje propozycje łączą w sobie oryginalność, orientalne przepisy, a także tradycje kulinarne z różnych stron świata.

Poniżej rekomenduję moją ulubioną świąteczną kompozycję kulinarną, a w następnym wpisie – polecam wyborny deser.

Polecam również szczupaka w makowej panierce autorstwa Artura Grajbera. Zdradzę Państwu w sekrecie, że poza „nóżkami” przygotowywanymi co roku przez jego żonę na święta, jest to jego ulubione grudniowe danie.

Serdecznie polecam i zachęcam do kulinarnych eksperymentów!

Michał

Wędzony węgorz z sosem z awokado

Składniki:

    • 2 dojrzałe awokado
    • 20 g świeżej kolendry
    • 10 g papryczki chili
    • 10 g czosnku
    • 200 g wędzonego węgorza
    • 200 g arbuza
        • 8g kardamonu
        • 600 g grejpfrutów

        Brak komentarzy:

        Prześlij komentarz