wtorek, sierpnia 30, 2011

Makaron z krewetkami i papryką

1 opakowanie krewetek,
- 2 papryki: czerwona i zielona,
- 3-4 cebule,
- 1/2 słoika suszonych pomidorów,
- 1 paczka makaronu Monte Regale,
- 1 opakowanie sera tartego
- 1,5 główki czosnku,
- 1-2 kostki bulionowe,
- pieprz kolorowy cały,
- przyprawa do ryb,
- pietruszka.
Paprykę i cebulę pokroić w paski i zrumienić na patelni, wlać 1 szklankę wody, wrzucić kostki bulionowe, pieprz, następnie mrożone krewetki obsypane przyprawą do ryb. Dodać suszone pomidory i gotować wszystko 5 minut. Na końcu dodać pokrojony czosnek, wszystko wymieszać i zostawić na 10 minut. Makaron ugotować al dente. Na talerzu wyłożyć: makaron, krewetki z warzywami, posypać startym serem, natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz