poniedziałek, sierpnia 29, 2011

Espresso italiano

Sposób parzenia i picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób parzymy i podajemy, odzwierciedla nasze indywidualne upodobania estetyczne, smakowe i kulturowe.

Prawdziwe espresso italiano musi wyróżniać rdzawo-orzechowy kolor, kremowa konsystencja z gęstą pianką pozbawioną pęcherzyków powietrza. Aby prawdziwie delektować się smakiem kawy, należy pić ją z porcelanowej filiżanki, dobrze ogrzanej tuż przed podaniem i wypełnionej do połowy – w ten sposób zostanie wydobyte bogactwo oraz trwałość smaku i aromat. Taką małą czarną możemy pić zarówno z cukrem, jak i gorzką. Można również dodać plasterek cytryny.

Toskańska rodzina Corsini od czterech pokoleń starannie selekcjonuje ziarna kaw pochodzące z najlepszych plantacji, stosując właściwie dobrane metody palenia. Tworzy kawy specjalnie dla koneserów, dostępne tylko w najlepszych delikatesach.

Cafe Espresso Arabica to kwintesencja włoskiego espresso. Łączy najlepsze rodzaje kawy arabica, które umiejętnie wyselekcjonowane i zmieszane przekładają się na wyjątkowy smak i intensywny aromat. Kolekcja Corsino Corsini obejmuje najlepsze kawy z Brazylii, Indii, Kenii, Kolumbii, Malawi i Sumatry. Szczególnie ekskluzywna jest Jamajka Blue Montain, z plantacji położonych na stokach Gór Błękitnych, na wysokości ponad 2500 m n.p.m. - to prawdziwy diament w koronie kaw

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz