poniedziałek, sierpnia 29, 2011

Aqua

Krystalicznie czysta woda może mieć wiele smaków. Tak wiele, że jej prawdziwi koneserzy spotykają się na degustacjach i przyznają wodom nagrody. Badają ich smak, zapach i właściwości, wynikające z pochodzenia z określonego regionu.
Do naszej kolekcji Alma Aqua wybieramy wody uznane przez koneserów za najsmaczniejsze i takie, które odznaczają się niezwykłymi właściwościami zdrowotnymi. Większość z nich to wody artezyjskie. Przed kontaktem z powietrzem chroni je gruba warstwa skał, co pozwala zachować im niezwykłą czystość. Wody pochodzące z terenu Unii Europejskiej – jak holenderska woda Ogo Life, norweska Voss czy walijska Ty Nant, podlegają codziennej kontroli czystości i są butelkowane u źródła, aby nie straciły nic ze swoich unikalnych walorów.
Woda Ogo Life jest szczególnie bogata w tlen (ma go 35 razy więcej niż zwykła woda), dzięki temu doskonale odświeża i oczyszcza organizm z toksyn. Wspaniała woda Fiji – to „deszczówka“, z ulewy sprzed 450 lat, która od tego czasu była filtrowana przez skały piaskowca. Woda Ty Nant (po walijsku „dom nad potokiem“) pochodzi ze źródła w nieskażonym rolniczym regionie Ceredigion. Wszystkie wody mają niską zawartość minerałów, co oznacza, że można je pić bez obawy o nadmierne przyswajanie pierwiastków. Są rekomendowane jako uzupełnienie diety i do przygotowywania posiłków dla dzieci.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz