poniedziałek, sierpnia 29, 2011

Przekąska na piknik

Zainspirowany recepturą naszego czytelnika na tortillę z tuńczykiem, serkiem wiejskim, rukolą z sosem z suszonymi pomidorami, postanowiłem podzielić się moim pomysłem na tego typu danie piknikowe.
Proponuję usmażyć małe kawałki kurczaka z żółtym curry. Następnie zmiksować powyższe składniki na jednolitą masę, dodając odrobinę śmietany. Pozostaje nam tylko doprawić masę, dodać pieczoną czerwoną paprykę i sałatę oraz zawinąć w tortillę.

Jako alternatywę proponuję wrapową wersję sałatki ‘Cezar’. Zacznijmy od sosu, który powinien być gęstszy od standardowego. A zatem dodajemy więcej majonezu oraz startego parmezanu. Następnie grillowanego kurczaka, podsmażony boczek pokrojony w paski oraz sałatę rzymską polewamy sosem, zawijamy w tortillę i danie gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz