wtorek, sierpnia 30, 2011

Smażona pierś z kurczaka z avocado

Smażona pierś z kurczaka z avocado

 Pierś z kurczaka, sałata masłowa 4-5 listków, avocado, oliwa, szczypiorek, mango, łyżka czerwonej fasoli

Pierś z kurczaka obsypać przyprawą, smażyć na oliwie z obu stron aż się zrumieni. Sałatę i szczypiorek pokroić. Avocado obrać, usunąć pestkę i pokroić w większą kostkę. Dla urozmaicenia można dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz niewielką ilość odsączonej czerwonej fasoli. Na sałacie rozłożyć pociętego w plastry usmażonego kurczaka, ułożyć na bokach avocado i ewentualnie mango oraz fasolę.
Całość posypać szczypiorkiem oraz skropić oliwą. Można dodatkowo użyć octu balsamicznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz